FOTO Oluje poharale Slavoniju. Grom udario u kuću, pod vodom ceste, kuće...

JAKO olujno nevrijeme zahvatilo je veći dio Požeštine, javlja požega.eu.

Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasci mnogih dobrovoljnih društava imaju mnogo posla zbog izlijevanja vode u stambene i gospodarske objekte jer pomažu u ispumpavanju napadale kiše i saniranju stanja.

Zbog udara groma došlo je do požara na krovištu obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u Pleternici gdje su žurno intervenirali pripadnici JVP Požeško-slavonske županije i operativci DVD-a Pleternica.

Najveće štete od nevremena pričinjene su na području općine Jakšić, točnije na poljoprivrednim površinama, vrtovima i usjevima mještana Tekića i Bertelovaca, a slično je na području ispod Krndije, tj. u Hrnjevcu, Venju i susjednim selima kutjevačkog kraja.

Između Vesele i Pleternice voda je preplavila kolnik državne ceste, tako da je otežan i usporen promet, a očekuje se povlačenje padalina s prometnice u kraćem roku.

MUP se oglasio o nevremenu koje je poharalo Slavoniju

Nevrijeme je zahvatilo i druge dijelove Slavonije MUP je izvijestio o problemima na terenu.

"Oko 11:30 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je naselja Tekić, Bertelovci i Eminovci (Općina Jakšić) i Novoselci (Općina Pleternica). Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci i komunalna poduzeća. Na državnu cestu D51, oborinske vode su nanijele kamenje i nečistoće pa se promet odvija otežano. 'Poduzeće za ceste' d.o.o. angažirano je na čišćenju prometnice.

Oko 12:00 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je naselje Grabarje i Rasušje (Općina Podcrkavlje) te sjeverni dio Slavonskog Broda i naselje Podvinje. Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci iz JVP Slavonski Brod, DVD-a Podcrkavlje te komunalna poduzeća.

4. lipnja oko 17:40 sati šire područje Okučana zahvatio je prolom oblaka, a obilna kiša (oko 30 l/m²) prouzročila je plavljenje sportske dvorane Okučani, podrume i dvorišta obiteljskih kuća u naselju Cage (na oko 15 lokacija) te neke bunare. Na saniranju posljedica na terenu su bili vatrogasci iz DVD-a Okučani i djelatnici komunalnog poduzeća", priopćio je MUP.

Pročitajte više