FOTO Rusi objavili fotografije: "Ovo su teroristi iz Moskve. Identificirali smo ih"

Foto: Profimedia, EPA

Dvojica muškaraca pojavila su se pred sudom u Moskvi. Optuženi su za sudjelovanje u terorističkom činu nakon napada na koncertnu dvoranu Crocus City, u kojem je ubijeno 137 ljudi.

Islamska država objavila je danas snimke napada. Novinska agencija ekstremističke skupine Amaq objavila je video od gotovo 90 sekundi, za koji tvrdi da prikazuje napadače na mjestu napada. Arapski prijevod navodi da Amaq prikazuje "ekskluzivne scene krvavog napada na kršćane". Nećemo objaviti navedenu snimku jer je uznemirujuća.

U početku se može vidjeti kako teško naoružani muškarac iz automatske puške puca prema koridoru u kojem mnoga beživotna tijela već leže na podu. Kamera potom skrene prema jednom od terorista, koji osobu na podu ubode nožem. Četvorica muškaraca potom prolaze kroz pusti dio dvorane. Glasovi napadača su izobličeni.

Prema arapskom prijevodu, jedna osoba kaže: "Ubijte ih bez milosti" i "Dolazimo u ime boga".

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je uhićeno 11 osoba, uključujući četiri napadača. Rusko istražno povjerenstvo objavilo je danas video na kojem se vidi kako osumnjičene vode s povezima na očima u sjedište u Moskvi.

Identificirani osumnjičeni za napad

Dvojica osumnjičenih kasnije su se pojavila pred sudom u Moskvi. Optuženi su za sudjelovanje u terorističkom napadu, navodi novinska agencija TASS.

Osumnjičenici, identificirani kao Saidakrami Murodalii Rachabalizoda i Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, suočavaju se s optužbama za "teroristički napad koji je počinila skupina pojedinaca i koji je rezultirao smrću ljudi", navodi TASS.

Sud je objavio snimku na kojoj se vidi kako policajci u sudnicu uvode jednog od osumnjičenika s lisicama na rukama, kao i fotografije istog muškarca kako sjedi u staklenom kavezu za optuženike. Vlasti su priopćile da su osumnjičenici strani državljani.

Jedan od osumnjičenih uveden je u sudnicu s povezom na očima. Kad mu je skinut povez s očiju, vidjela mu se modrica na oku.

Rusija je danas proglasila dan žalosti diljem zemlje zbog najgoreg terorističkog napada na tlu te države u dva desetljeća. Ruske vlasti priopćile su kako očekuju da će broj mrtvih porasti. Ozlijeđene su najmanje 154 osobe, a više ih je u kritičnom stanju.

Pročitajte više