Foto: U pucnjavi na srednjoškolskoj zabavi u Meksiku 13 mrtvih

U PUCNJAVI koja se dogodila na jednoj srednjoškolskoj zabavi u Meksiku poginulo je 13 ljudi. Među ubijenima je 11 gostiju sa zabave te dvoje odraslih ljudi. Veći broj je ranjenih.  Pucnjava se dogodila u gradu Ciudad Juarez.

Prema informacijama koje prenose strani mediji, napadači su na mjesto zabave došli u više automobila. Prvo su počeli pucati prema gostima zabave koji su bili ispred kuće, a zatim su ušli unutra i nastavili krvavi pohod.

Zasad nije poznato je li netko od gostiju ove srednjoškolske zabave bio povezan s trgovinom drogama zbog kojih je Ciudad Juarez postao jedan od najnesigurnijih gradova na svijetu. U tome gradu uz meksičko-američku granicu je samo u posljednjih sedam dana ubijeno 15 ljudi.

Ciudad Juarez je zbog obližnje granice s SAD-om nezaobilazna ruta svih pošiljki droge koje iz Meksika putuju prema SAD-u. Protiv narko kartela na tome području se bori 45 tisuća vojnika, ali je njihova učinkovitost vrlo mala. Samo u posljednjih godinu dana je u nasilju povezanom s drogama u Meksiku poginulo više od 7.000 ljudi.

Masakri, napadi na policiju i oružani obračuni u restoranima i klubovima su u tome gradu uobičajena i svakodnevna pojava.

Pročitajte više