Fotografija mrtvog oca i kćeri šokirala svijet. Trump: Mrzim je

UŽASAVAJUĆA slika koja ukazuje na opasnost kojoj se toliki ljudi izlažu da bi ušli u SAD postala je viralna.

Političari sada raspravljaju tko je kriv, izvještava CBS. 

Obitelji Martínez u više je navrata odbijen azil 

Oscar Alberto Martínez Ramírez i njegova dvogodišnja kći Valeria snimljeni su mrtvi s licima u vodi na obali rijeke Rio Grande, u južnom Teksasu. Curica je zagrlila očev vrat, ali su se oboje utopili u pokušaju ulaska u SAD. Na snimci se čuje plač Oscarove supruge Tanie dok policija odvozi tijela.

Upozoravamo da je snimka vrlo uznemirujuća!

Oscarova majka u Salvadoru je shrvana nakon što je saznala vijest, samo nekoliko dana nakon što joj se sin posljednji put javio. 

Obitelj je tjednima pokušavala dobiti azil u američkom konzulatu u Meksiku te se nakon stalnog odbijanja odlučila na očajnički pokušaj ilegalnog ulaska u SAD. 

Reakcija Trumpa i demokrata u Kongresu 

Predsjednik Donald Trump fotografiju je komentirao riječima "Mrzim je" i odmah krivnju prebacio na demokrate u Kongresu jer nisu promijenili zakonske regulative kada je riječ o dobivanju azila i trenutnoj krizi na južnim granicama SAD-a.

Vođa manjinske stranke u Senatu Chuck Schumer uzvratio je Trumpu: "Nije riječ o dilerima, skitnicama ili kriminalcima. Riječ je o ljudima koji bježe od užasa s kojim se svakodnevno susreću u svojoj zemlji."

Senat je u srijedu potvrdio da je odobrio iznos od 4,6 milijuna dolara za humanitarnu pomoć pograničnom području SAD-a i Meksika. Predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi Trumpa je pozvala na pregovore. 

Stanje na granici SAD-a i Meksika i dalje očajno

Usprkos ovim odlukama, na granici se situacija ne mijenja.

"Ne znam kako će vlada riješiti ove sustavne probleme u samo jednom danu", rekla je Elora Mukherjee, odvjetnica koja je nedavno posjetila prihvatni centar američke Uprave za carinu i zaštitu granice (CBP) u teksaškom gradu Clintu.

CBP je reagirao na žestoke kritike Elore Mukherjee koja je uvjete kroz koje prolaze stotine djece migranata nazvala nehigijenskima i neljudskima, tvrdeći da su "preoštre". 

U prihvatilištu je trenutno 117 djece, iako je kapacitet 106. Dužnosnici CBP-a u srijedu su dozvolili novinarima CBS Newsa obilazak prihvatilišta te im pokazali gdje se djeca igraju, jedu, tuširaju i spavaju, ali im nisu dopustili da razgovaraju s njima.  

     

 

Pročitajte više