Francuski vozač kamiona poginuo u sudaru s avionom

U BIZARNOJ zrakoplovno-prometnoj nesreći koja se u četvrtak dogodila u Francuskoj poginuo je vozač kamiona u koji je nakon neuspjelog polijetanja udario zrakoplov francuskog prijevoznika Regional Airlines.

Regionalov Fokker 100, koji je letio za Air France, poletio je sa aerodroma Pyrenees pored Paua prema pariškoj zračnoj luci Roissy, a u njemu se nalazilo 54 putnika i članova posade.

Međutim, prilikom postizanja visine u jedan od dvaju Fokkerovih motora uletjela je ptica zbog čega je pilot odlučio letjelicu prizemljiti na livadi nedaleko od piste s koje je nekoliko trenutaka ranije poletio.

Prisilno slijetanje odvijalo se prema planu sve do trenutka dok se zrakoplov nije spustio jako nisko pri čemu je, najvjerojatnije kotačima stajnog trapa, zakačio kamion koji je prolazio cestom pored livade.

U sudaru je potpuno uništena kabina kamiona u kojoj je smrtno stradao nesretni vozač, a pilot je uspio prizemljiti oštećeni zrakoplov.

Neozlijeđeni, ali šokirani putnici su zatim evakuirani iz aviona koji se zaustavio nekoliko stotina metara dalje od mjesta gdje je udario u kamion.

Tijekom narednih dana bit će provedena detaljna istraga o okolnostima koje su uzrokovale nesreću.

I.K.
Foto: AFP

Pročitajte više