Pronađen dio srušenog indonezijskog Boeinga

INDONEZIJSKE vlasti izvijestile su da je jedan ribar pronašao dio vertikalnog stabilizatora (repa) aviona čiji serijski broj odgovara serijskom broju nestalog Boeinga 737 koji je prevozio 102 putnika.

Indonezijski Boeing zrakoplovne kompanije Adam Air nestao je s radarskih ekrana kontrole leta na Novu godinu i otada traje potraga za njime. Nekoliko dana nakon nestanka pojavile su se informacije o pronalasku srušene letjelice, no u svega nekoliko sati vlasti su demantirale tu vijest dajući tako nadu članovima obitelji putnika Adam Airovog zrakoplova.

No, jučerašnje objavljivanje informacije o pronalasku oko metar dugačkog komada vertikalnog stabilizatora nestalog indonezijskog aviona srušile su nade da u rušenju letjelice koja je pala u more ima preživjelih.

Komad repa, na kojem se mogao vidjeti serijski broj koji odgovara broju nestalog Boeinga,  je pronađen u vodama sjeverozapadne Indonezije točnije u Makassarskom zaljevu, tristotinjak metara od zapadne obale otoka Sulawesi.

Osim spomenutog komada na mjestu njegova pronalaska nisu pronađena tijela ili preživjeli putnici. Indonezijska Metro TV prikazala je u svojim vijestima sjedalo komercijalnog aviona i narančasti prsluk za spašavanje koji plutaju u vodama nedaleko mjesta gdje je ribar pronašao komad avionskog repa.

Potraga za nestalim avionom bit će danas nastavljena, a u nju će se, osim brodova i aviona indonezijske vojske, uključiti i oceanografski nadzorni brod američke mornarice opremljen suvremenom tehnologijom za precizno skeniranje morskoga dna i podmorja.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara