Pronađeni dijelovi nestalog indonezijskog aviona?

VELIKI metalni objekti koji bi mogli biti dijelovi nestalog indonezijskog aviona locirani su u moru, rekao je zapovjednik indonezijske mornarice za BBC.

Admiral Gatot Subyanto rekao je u ponedjeljak da je indonezijska mornarica na tri mjesta u blizini zapadne obale otoka Sulawesi našla velike metalne predmete koji bi mogli biti ostaci olupine nestalog aviona.

Mornarica još nije sigurna o kojem se metalu radi, ali, rekao je admiral, do utorka očekuju bolje opremljeni brod američke mornarice koji će pomoći pri identificiranju metala.

Boeing 737 sa 102 putnika nestao je prije tjedan dana. Otada se u Indoneziji provodi velika akcija potrage u zraku, na kopnu i moru za avionom koji je prevozio putnike iz Jave u Manado, gradić na sjeveru otoka Sulawesi. Američki istražitelji pristigli su u pomoć oko 3000 indonezijskih vojnika, policajaca i civila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema proširenja potrage, ona će se samo provoditi puno detaljnije na mjestima koja su već pregledana." - rekao je američki zapovjednik zračnih snaga u Indoneziji Eddy Suyanto.

Loše vrijeme uvelike je otežavalo potragu. Prošli je tjedan objavljeno da je olupina pronađena, no zbog netočne informacije indonezijska se Vlada morala ispričati javnosti i obiteljima putnika.

V.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara