Gdje je točno ubijena Jasmina?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SMRT Jasmine Dominić sad je predmet istrage DORH-a. Oni su prošli tjedan i službeno započeli istragu nakon što je tijelo djevojke koja je posljednji put viđena 2000. godine prije desetak dana nađeno u škrinji u obiteljskoj kući u Palovcu.

Za ubojstvo je osumnjičena njena sestra Smiljana Srnec koja je u pritvoru još od dana kad je tijelo 23-godišnje Jasmine pronađeno. Tijelo je nađeno u škrinji koja je cijelo vrijeme radila, a pokraj koje su brojni ukućani prolazili svaki dan.

No pred istražiteljima je sad težak zadatak: trebaju ustanoviti gdje je i čime točno ubijena Jasmina. Bez konkretnih i čvrstih dokaza bit će teško dokazati da je to napravila upravo njena sestra Smiljana, trenutno jedina osumnjičena u cijeloj priči.

A u rekonstrukciji ovog slučaja možda bi se upravo izjave vatrogasaca lokalnog DVD-a mogle pokazati važnima. Oni su, kako su prije nekoliko dana pisale Međimurske novine, kazali kako su za vrijeme velikih poplava 2001. godine, kad je Trnava poplavila Novu ulicu gdje živi obitelj Dominić i Srnec, iznosili ledenu škrinju iz šupe sa stražnje strane kuće i podigli je na cigle kako bi je zaštitili od vode.

Gdje je ubijena Jasmina?

Kad se voda povukla, škrinju su vratili u šupu. No za vrijeme jedne kasnije poplave, 2005. godine, škrinja je premještena u samu kuću. Tu je bila i do subote kad je pronađeno tijelo Jasmine Dominić.

Policija je prošli tjedan zapečatila šupu, ali ne i cijelu kuću. Od tu su krajem prošlog tjedna i iznosili stvari koje bi im mogle pomoći u istrazi.

Upravo će stoga u istrazi biti jako važno ustanoviti gdje je točno Jasmina ubijena. Jer ako je škrinja tih godina bila u šupi iza kuće, onda je moguće da je Jasmina ubijena upravo tamo te da je tijelo odmah spremljeno u škrinju, a kasnije je, skupa sa škrinjom, završilo u kući. Jasno, moguće je da je Jasmina ubijena i u kući.

No pred policijom je svakako težak posao. Otac Jasmine i Smiljane je umro prije nekoliko godina, a većina ostalih članova u obitelji se pojavila tek kasnije. Na kraju krajeva, članovi obitelji po ravnoj liniji, a to su Smiljanina majka, suprug i djeca, ne moraju ni svjedočiti ako ne žele.

Pročitajte više