Generalštab tvrdi da Ratko Mladić nije pod zaštitom vojske SCG

MINISTAR obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić kazao je kako nema informacija da se jedan od najtraženijih haških bjegunaca, bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske Ratko Mladić nalazi na teritoriju Srbije i Crne Gore.

"Moj posao podrazumijeva i stalni napor za ulazak u Partnerstvo za mir, a dio toga posla je i istraga o optuženima za ratne zločine. Istraga je stalna i niti u jednoj sekundi se ne prekida. Nemam informaciju o tome nalazi li se Mladić na našem teritoriju. Generalštab Vojske SCG uvjerava nas da on nije u objektima koje oni kontroliraju", izjavio je ministar Tadić u intervjuu današnjim "Večernjim novostima", dodajući da "ne može jamčiti hoće li biti možda nekih iznenađujućih saznanja".

"Nedvojbeno je da mi moramo predati Mladića Den Haagu ili pružiti valjane dokaze da on nije na našem teritoriju. Bez toga nećemo moći ući u Partnerstvo za mir. Vojska će izvršiti posao i svoje ustavne i zakonske nadležnosti", rekao je ministar Tadić. On je najavio u intervjuu i vrlo skore "personalne promjene" u Vojsci i Generalštabu, koje će biti provedene u idućih nekoliko mjeseci, "sve dok se ne uspostavi struktura potrebna reformiranoj Vojsci SCG".

Pročitajte više