Giljanović dobio minimalnu kaznu pa divljao u sudnici: Iden ća, ja sam najjači!

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

IVAN GILJANOVIĆ nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u kafiću Clo na splitskom Kmanu 1. svibnja prošle godine. 

Riječ je o minimalnoj kazni jer je za to kazneno djelo predviđena kazna od 5 do 20 godina zatvora. 

No unatoč tome Giljanović je divljao u sudnici Županijskog suda tijekom izricanja presude. 

"Sudili ste me po imenu i prezimenu, niste vjerodostojna sutkinja. Dali ste mi pet godina, to će vam pasti. Robija me ne boli, dajte mi još deset, ja sam na robiji kao kući. Koliko su ti platili? Ima Boga, on će mi suditi, a i tebi! Silovatelju dajete dvije godine...Malo je pet, dajte mi još 25 godina. Čovik mi je misecima pritija... Neću slušati ovo, iden ća.... Ja sam najjači!" vikao je u sudnici na sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Višnjom Strinić, prenosi Slobodna Dalmacija

Iako mu je, ponovimo, izrečena minimalna kazna, Giljanović se s tim nije mogao pomiriti pa je u dva navrata povikao da ne može više slušati sutkinju koja je krenula obrazlagati odluku te je krenuo prema vratima sudnice. Ona ga je, javlja Slobodna, vrlo smireno i hladnokrvno pokušala primiriti, no nije uspjela. U prvom pokušaju Giljanovića su u izlasku spriječili pravosudni policajci koji su ga, po nalogu sutkinje, vratili na stolac, da bi u drugom pokušaju on još odlučnije krenuo prema izlazu pa su pravosudni policajci, da ne dođe do još većeg remećenja mira u sudnici, procijenili da je pametnije da ga isprate iz sudnice.

Suđenje Giljanoviću počelo je ovog ljeta. 

Na početku suđenja rekao je kako ne priznaje optužnicu te se ne osjeća krivim, a njegov odvjetnik Marijo Vuković rekao je kako će dokazati da nije počinio kazneno djelo opisano u optužnici. 

Bekavac rekao da je sam kriv

Podsjetio je kako tužilaštvo nije uzelo u obzir snimke na kojima Bekavac prijeti Giljanoviću i njegovoj obitelji mjesecima prije obračuna u kafiću.

Pred kraj suđenja Bekavac i Giljanović su se izljubili i zajedno plakali u sudnici. 

>> Bekavac i Giljanović se pomirili, zagrlili, ljubili i plakali u sudnici

Bekavac je kao prvi svjedok izjavio kako je za sve sam kriv.

 

Pročitajte više