"Glas Slavonije"- sutra poseban prilog o Papinu posjetu

U OSJEČKOM HNK u Osijeku danas je Medijski centar "Glas Slavonije" predstavio poseban broj tog dnevnika izdan u povodu boravka pape Ivana Pavla II. u Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, koji će sutra čitatelji dobiti uz redovan primjerak tih novina .

Na predstavljanju su bili župan Zdravko Bosančić, pomoćni biskup đakovački i srijemski msgr. dr. Đuro Hranić, načelnik PU osječko-baranjske Vlado Tuličić i osječki dogradonačelnik, predsjednik povjerenstva za doček Pape u Osijeku Ivan Bešlić. Svima njima, kao i svim novinarima, fotoreporterima i ostalim djelatnicima "Glasa Slavonije" zahvalio je izvršni direktor Svetozar Sarkanjac, istaknuvši kako je "suradnja Biskupije i svih ostalih organizatora, posebice policije, bila na najvišoj razini".

Snimljeno je 4000 fotografija, napisano mnogo tekstova, a s "posebnim brojem, koji je tiskan na 32 stranice i koji će sutra čitatelji dobiti uz redovni primjerak "Glasa Slavonije", željeli smo za budućnost sačuvati dio ozračja na euharistijskom slavlju, na kojemu se okupio najveći broj vjernika, čak 220 000".

Biskup Hranić zahvalio je svima koji su sudjelovali u pripremi dočeka Svetoga Oca i novinarima. "Podaci su govorili o dolasku oko 100.000 vjernika, ali euharistijsko slavlje s 220.000 hodočasnika demantiralo je te procjene. Prve osobe iz Papine pratnje rekle su nam da bi Talijani već na pola mise otišli, a da su ovdje hodočasnici po najvećoj vrućini ostali do kraja", rekao je biskup.

Načelnik PU Vlado Tuličić izvijestio je kako je bilo angažirano 3000 policajaca od toga 1500 iz ostalih hrvatskih županija. "Dobili smo brojne pohvale, najvažnije od hodočasnika. Vraćanje povjerenja ljudi u policiju upravo se dogodilo na susretu s Papom i osobno se zahvaljujem svakom policajcu", rekao je Tuličić.

Marijan Beljan, član Uprave Glasa, rekao je kako pripremaju izložbu 4000 fotografija snimljenih za vrijeme Papina boravka u Osijeku i Đakovu. Fotografije će se moći kupiti, a novac smo namijenili obitelji Božić iz Mirkovaca, čiji je član umro na euharistijskom slavlju u Osijeku, a iza kojega je ostalo troje djece.

Pročitajte više