Glavaš: U Hrvatski sabor stigla Knjiga dionica "Viktora Lenca"

Potpredsjednik saborskog Istražnog povjerenstva za riječko Brodogradilište "Viktor Lenac" Branimir Glavaš potvrdio je danas Hini da je u Hrvatski sabor jučer poslijepodne iz Rijeke stigla Knjiga dionica te tvrtke. L

Uz sedam svezaka Knjige dionica riječkog Brodogradilišta "Viktor Lenac" d.d. dopremljeno je i 30-ak registratora ostale dokumentacije i kupoprodajnih ugovora dionica, iz kojih se vidi kako se mijenjala vlasnička struktura nad tim brodogradilištem od godine 1993. do 1999.

Potpredsjednik Istražnog povjerenstva za Brodogradilište "Viktor Lenac" Branimir Glavaš rekao je kako je Knjiga dioničara pronađena u prostorijama tog bodogradilišta u Rijeci, nakon čega je dostavljena u Hrvatski sabor.

Najavio je da će saborsko Istražno povjerenstvo vjerojatno već u srijedu, 9. veljače, ovlastiti jednu revizorsku kuću da rekonstruira sve prijenose vlasništva nad Brodogradilištem od godine 1992. do 2000.

Bivši direktor i dioničar "Viktora Lenca" Damir Vrhovnik priopćio je jučer, među ostalim, kako Knjiga dionica Brodogradilišta ne postoji, te da se svi podaci o vlasništvu nad dionicama dioničkih društava od godine 1999. u Hrvatskoj vode u elektroničkom zapisu Središnje depozitarne agencije u Zagrebu.

Vrhovnik je također priopćio da je Knjiga dionica u Brodogadilištu vođena samo prve godine od osnutka trgovačkog društva (1993.), a nakon toga, do godine 1999., vođenje je povjereno Consult Investu iz Zagreba, koji je Knjigu dionica vodio u elektroničkom obliku.

(Hina) xibob/xsp ysp

Pročitajte više