Glavaš: Vlada ima 7 HSP-ovih i 3 HDSSB-ova glasa za proračun

PREDSJEDNIK Udruge HDSSB-a Branimir Glavaš ocijenio je danas posebno važnim jučerašnji dogovor predsjednika Vlade Ive Sanadera s osječkim gradonačelnikom Antom Đapićem, po kojem bi iz proračuna za Osijek bilo izdvojeno milijardu i pol kuna.

"Uz HSP-ovih sedam saborskih glasova mi smo spremni dati i naša tri glasa u ime Kluba nezavisnih zastupnika (u kojem su Glavaš, Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić), što znači da je Đapić i pregovarao s premijerom o zajedničkoj potpori deset saborskih zastupnika za prihvaćanje proračuna", kazao je Glavaš na konferenciji za novinare.

Glavaš je rekao da "netolerantne i neargumentirane objede predsjednika Hrvatskog sabora i člana Predsjedništva HDZ-a na račun Udruge građana HDSSB-a, nazvavši je virusom koji je eutaniziran, padaju u vodu jer su HDSSB-ove poruke o zapostavljenosti Slavonije i te kako ozbiljno shvaćene, o čemu svjedoči i 1,5 milijarda kuna za osječke projekte".

Glede Šeksovih, kako je rekao, objeda na izbornoj skupštini osječkog HDZ-a Glavaš je rekao da "Udruga HDSSB, koja već ima 3500 članova, sigurno nije virus, nego klica koja je zasijana na plodnu slavonsku zemlju".

Ponovio je kako HDSSB nije politička stranka, nego udruga građana "koja sigurno već sada, a posebice će u budućnosti uvelike utjecati na politička zbivanja jer osim u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je HDSSB osnovan, u svih pet slavonskih županija postoje inicijalni odbori za osnivanje Udruge".

(Hina) xvsik yln

Pročitajte više