"Globalno zatopljenje je mit"



GLOBALNO zatopljenje je mit ili je u svakom slučaju daleko od dokazane činjenice, rekao je James Altucher, direktor investicijske kuće Formula Capital.

"S pričama o nadolazećim katastrofama, mislili bi da temperature rastu iz godine u godinu, ali to nije slučaj. Najviše temperature pogodile su svijet 1998., a od onda temperature padaju. Sad smo u New Yorku imali najhladnije ljeto u dugo vremena, a recimo ova zima će također biti jako hladna", rekao je Altucher.

Nitko zaista ne zna što se događa

"Znači li to da nema povezanosti između emisija stakleničkih plinova i temperature? Možda ima, možda nema. No, u zadnjih deset godina pokazalo se kako ta veza ne postoji", dodao je.

Na obje strane debate o globalnom zatopljenju postoje argumenti i kontraargumenti, ali činjenica je da nitko zaista ne zna hladi li se Zemlja ili zagrijava, a ne zna se ni koliko ljudi pri svemu tome imaju utjecaj, a koliko je proces prirodan.

Stoga, privatnicima nema smisla investirati u solarnu energiju, jer ona je učinkovita u odnosu na cijenu samo u zemljama u kojima postoje vrlo snažne subvencije vlada, kao što je sto slučaj u Njemačkoj, zaključio je .

Pročitajte više