Koalicija za premijera: Bandić na izbore sa Čačićem, Jurčićem, Baldasarom i Ćirom

Foto: Hina

MILAN BANDIĆ okupio je svoju All Star ekipu. U Koaliciji za premijera koja se našla uz Bandić Milana 365 - Stranku rada i solidarnosti našla su se mnoga poznata imena.

Bivši predsjednik HNS-a Radimir Čačić predvodi listu u III. izbornoj jedinici, bivši ekonomski strateg SDP-a Ljubo Jurčić u VII., gradonačelnik Splita i bivši šef splitskog SDP-a Ivo Baldasar u X., dok listu za dijasporu vodi bivši HDZ-ovac i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević.

Bandićevsku Koaliciju za premijera čini pet stranaka, a prije predaje lista pred javnim bilježnikom su potpisali izjavu kojom su utvrdili pravila zamjene zastupnika. Obvezali su se da će uzeti u obzir sve preferencijalne glasove, a ne samo one iznad 10 posto u odnosu na glasove koje je dobila lista.

Uvjetni raspored

"Mi smo napravili uvjetni raspored, pravi raspored će odrediti građani", komentirao je Milan Bandić.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti kako će u X. izbornoj jedinici proći Ivo Baldasar, koji ima ambiciju da se za 9 mjeseci kandidira ponovno za gradonačelnika Splita, ali ovaj put bez pomoći svoje nekadašnje stranke koja je raspustila gradsku organizaciju i sva tijela partije u Splitu.

Na listi i pravaš Roda i njegova pastorka

Čini se da se lista u X. izbornoj jedinici poprilično krpala. Iza Baldasara na prvom i Pere Vićana na drugom, na trećem mjestu se našao i bivši HSP AS-ovac, nezavisni splitski vijećnik Damir Roda Ćosić, vjerna Baldasarova uzdanica. Na listi se našlo i mjesta za njegovu pastorku Rinu Propadalo, koja je nedavno zbrinuta u gradskoj tvrtki Splitska obala nakon što joj nisu htjeli produžiti ugovor u županijskoj Turističkoj zajednici, jer je Roda okrenuo ploču te se otrgao iz HDZ-ove domoljubne koalicije.

Pročitajte više