Grad Split uvodi ChatGPT svim gradskim službama

Foto: Hina, Index

Iz Grada Splita na službenoj Facebook stranici objavili su kako će sve službe Grada na raspolaganju imati ChatGPT.

"S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i transformacije gradske uprave korištenjem suvremenih tehnoloških alata, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT)", stoji u priopćenju.

Dodaju kako splitska gradska administracija, kao jedan od lidera digitalne transformacije javne uprave u Hrvatskoj, nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa nastavlja s primjenom novih alata u poslovanju.

Izrada analiza i dokumenata

"U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza, pomoći u izradi dokumenata.

Strateški cilj je, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima, ali i transformirati procese unutar uprave na način da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice", poručuju iz Grada.

GRAD SPLIT TRANSFORMIRA POSLOVANJE UZ POMOĆ UMJETNE INTELIGENCIJE S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i...

Objavljuje Grad Split (službena stranica)Srijeda, 13. ožujka 2024.

 

Pročitajte više