"Građani se dive onima koji ih pljačkaju"

"OSUĐUJEMO prijedlog za proširenje parkirne zone u Zagrebu i pozivamo građane da se odupru svim sredstvima organiziranoj pljački. S obzirom na rezultate nedavnih izbora, građani se dive onima koji ih pljačkaju", stoji u priopćenje udruge Juris Protecta kojega potpisuje predsjednik Zlatko Zeljko.

Zagreb jedini u Europi zaračunava višestruke cijene

Naime, Udruga podsjeća kako najnoviji prijedlog poduzeća Zagrebparking koje u ime Grada upravlja javnim parkiralištima ponovo predlaže znatno proširenje zone u kojoj se naplaćuje parkiranje. Juris Protecta smatra da je Zagreb jedini grad u Europi i svijetu koji zaračunava višestruke cijene od onih uobičajenih u okruženju i drugim europskim zemljama.

No, zanimljivo je da ova Udruga koja je za vrijeme posljednjih izbora otvoreno podržavala Nezavisnu listu Josipa Kregara, danas žestoko kritizirala njihov rad u Skupštini grada Zagreb. 

"Kregar više nije nezavisni"

"Izražavamo negodovanje i osudu postupka takozvane nezavisne liste Kregar - Srića koja nije održala obećanja da će biti istinska oporba aktualnoj vlasti. Štoviše oni su postali sastavni dio gradske vlasti. Ispričavamo se svim građanima koji su u nedavnim lokalnim izborima u Zagrebu na osnovi naše preporuke dali glas kandidatu Josipu Kregaru za gradonačelnika kao i nezavisnoj listi", stoji u priopćenju u kojemu se dodaju kako se to odnosi na neodržavanje obećanja za pokretanje postupka za ukidanje auto taksi monopola u Zagrebu.

Pročitajte više