Gradonačelnik iz Alabame: Gejeve treba poubijati

Foto: Carbon Hill

GRADONAČELNIK u američkoj saveznoj državi Alabami navodno je na svojoj Facebook stranici pozvao na "ubijanje" homoseksualaca, da bi nedugo nakon objave izbrisao taj status, javlja BBC.

Mark Chambers je u kontroverznom postu stavio u isti koš "homoseksualce" i "transvestite" s "ubojicama djece" i "socijalistima".

Prvotno je gradonačelnik Carbon Hilla optužio medije da su njegove riječi izvučene iz konteksta da bi se zatim ispričao.

Skupina za prava homoseksualaca zatražila je njegovu ostavku.

"Homoseksualci nas uče moralu"

Prema televizijskoj postaji WBRC, Chambers je na Facebooku napisao kako "živimo u društvu u kojem nas homoseksualci uče moralu, transvestiti ljudskoj biologiji, ubojice djece ljudskim pravima, a socijalisti ekonomiji".

Ispod svog statusa komentirao je kako je jedino rješenje za ove probleme - poubijati homoseksualce.

"Jedini način da se to promijeni je ubijanje samog problema. Znam da to loše zvuči, ali ako ih sve ne poubijamo, stvari se neće popraviti“, napisao je gradonačelnik u komentaru.

Oglasile se i skupine za ljudska prava

Na navedeni komentar gradonačelnika Chambersa reagirale su mnoge udruge za ljudska prava, također tražeći njegovu ostavku. Tako je lokalni ogranak organizacije Human Rights Campaign napisao kako je ovakvo ponašanje gradonačelnika "užasavajuće, nesavjesno i neprihvatljivo".

"LGBTQ osobe svakodnevno se u Alabami suočavaju s velikom razinom nasilja i uznemiravanja. Gradonačelnici moraju preuzeti odgovornost", poručili su.

Koliko je poznato, Chambers za sada ne namjerava dati ostavku na poziciju gradonačelnika Carbon Hilla. Radi se o gradiću u kojem živi manje od 2.000 stanovnika, a nalazi se sjeverno od glavnog grada države, Montgomeryja.

Pročitajte više