GSV sutra o poreznoj reformi

PREDSTAVNICI Ministarstva financija na sutrašnjoj sjednici Gospodarskosocijalnog vijeća (GSV) trebali bi se očitovati na primjedbe i prijedloge sindikata i poslodavaca u vezi porezne reforme, doznaje se u Vladinu uredu za socijalno partnerstvo.

Predstavnici sindikata i poslodavaca trebali bi nakon današnje sjednice GSV-ova Povjerenstva za poreznu politiku oblikovati svoje prijedloge kako bi se Ministarstvo financija sutra moglo o njima očitovati, rekao je Hini predstojnik Vladina ureda Vitomir Begović.

Očekuje se da će na sjednici GSV-a sudjelovati i ministar financija Ivan Šuker.

Sindikati će popodne pokušati uskladiti svoja stajališta kako bi na sjednici GSV-a zajednički istupili oko porezne reforme, rekao je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Reformom se predlaže povećanje neoporezivog dijela dohotka sa 1.500 na 1.600 kuna, kumuliranje poreznih olakšica na ukupno 12.000 kuna godišnje, uvođenje kategorije drugog dohotka za oporezivanje primanja sportaša, pjevača i umjetnika, ukidanje poreza na dividendu i ukidanje jednokratnog otpisa imovine.

Prijedlog porezne reforme predstavio je sindikatima i poslodavcima prošloga tjedna ministar financija Ivan Šuker.

Sjednica GSV-a najavljena je za sutra, 9. studenoga, u 12 sati.

Pročitajte više