Gudački kvartet Rucner predstavio ciklus "Četiri godišnja doba"

GUDAČKI kvartet Rucner na današnjoj je konferenciji za novinare najavio ovogodišnji ciklus koncerata "Četiri godišnja doba 2005." te predstavio nosač zvuka "Četiri godišnja doba 2003.", koji je nominiran za diskografsku nagradu Porin 2005.

Po riječima Snježane Rucner ciklus počinje proljetnim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu 27. travnja, na kojem će biti praizveden Cossetov "Trio za violinu, violu i violončelo", a gost je solist Marin Zokić, trublja.

Na ljetnom koncertu 15. lipnja gostovat će Krunoslav Babić na tubi, a na rasporedu je "Pet vinjeta za tubu i gudački kvartet" Josipa Magdića. Praizvedba "Kvinteta za obou i gudački kvartet" Krešimira Seletkovića najavljena je za jesenski koncert 26. listopada, na kojem će nastupiti solist Branko Mihanović na oboi.

Solist Dragan Sremec gost je završnog u ciklusu zimskog koncerta 7. prosinca, na kojem će, među ostalim, biti praizveden "Takingover za sopran saksofon i gudački kvartet" Ivane Kiš.

Za prvi ciklus "Četiri godišnja doba 2003." Gudački kvartet Rucner dobio je diplomu Hrvatskog društva glazbenih umjetnika "Milke Trnine" i godišnju nagradu Hrvatskog društva skladatelja "Vatroslava Lisinskog".

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljene su dvije nove članice, violinistice Sidonija Lebar i Iva Kralj, koje zajedno sa supružnicima Draganom i Snježanom Rucner tvore Gudački kvartet Rucner.


Pročitajte više