Guverner Rohatinski već tri godine nije platio pričuvu za svoj stan?

GUVERNER Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski već tri godine nije platio pričuvu za svoj stan u Turininovoj ulici u zagrebačkom naselju Sopot, tuže se stanari te zgrade.

Stanari zgrade u kojoj je guverner HNB-a živio dok nije kupio kuću na Bukovcu, pobunili su se, jer zbog njegovog duga sada moraju plaćati veću pričuvu. Naime, jedna anonimna stanarka rekla je za 24 sata da se guvernerov dug popeo na 3.000 kuna. Stoga je pričuva koju su do sada morali plaćati 3 kune po kvadratnom metru, narasla na 4,50 kuna.

"Guverner HNB-a si ne bi smio dopustiti ovakav dug"

Željko Rohatinski živio je u tom stanu do prošle godine sa svojom ženom, dvoje djece i psom. Kupio je kuću na Bukovcu u koju je preselio, ali stan nije prodao. Njegovi susjedi smatraju da si čelni čovjek središnje bankarske institucije u Hrvatskoj ne smije dopustiti ovakav dug.


"Nama su sada zbog duga povećali pričuvu. I siromašni umirovljenici moraju plaćati više. Guverner HNB-a si ne bi smio dozvoliti da bude sukrivac za to", komentirala je anonimna stanarka zgrade u Turininovoj.

U odnosima s javnošću HNB-a opravdali su guvernera riječima da on nije zadužen za plaćanje računa u svojem kućanstvu stoga ne može komentirati dug.

Pročitajte više