Hajdaš Dončić upravo je slučajno priznao da je Milanović SDP-om upravljao diktatorski

Foto: Hina

BIVŠI Milanovićev ministar Siniša Hajdaš Dončić, gostujući na N1 televiziji, neizravno je dao do znanja da je do sada u SDP-u "bog i batina" bio Zoran Milanović. U prilično zanimljivom razgovoru Hajdaš Dončić je, namjerno ili slučajno, pobrojao brojne mane aktualnog SDP-a, a koje mu, čini se, nisu smetale svih ovih godina dok je bio Milanovićev blizak suradnik.

"Nemojte misliti da će ikada u povijesti SDP imati istog predsjednika kakvoga je imao. I nakon Račana je došao bitno drugačiji Milanović. Od novoga očekujem da bude bitno drugačiji od Zorana Milanovića. Bit će uključen tim i veći broj ljudi. Ne možete SDP promatrati isto. Jedno je vrijeme bilo Račana, drugo je Milanovića", počeo je Hajdaš Dončić.

"Dolazi vrijeme lidera koji će biti bitno drugačiji od Milanovića, koji će uključivati savjete i ljude u svoj rad", neizravno je Hajdaš Dončić priznao da Milanović nije slušao tuđe savjete.

"Zadnjih 5-6 godina to se sve reflektiralo kroz rad Zorana Milanovića, aktivirat će urede. Ja sam rekao da je moj kandidat Orsat Miljenić i mislim da će on pobijediti. Osim njega, Ranko Ostojić i Davor Bernardić mogući su predsjednici stranke", rekao je Hajdaš Dončić dodavši da mu se Picula ne sviđa jer nije spreman vratiti se iz Bruxellesa.

"Sad ćemo i mi morati aktivirati savjete, prave ljevičare, socijaldemokrate, intelektualce, pa čak i opciju zelenih, da svi zajedno pokušaju artikulirati nove politike SDP-a", nastavio je Hajdaš Dončić. Svega toga, očito, nije bilo u eri Zorana Milanovića u kojoj je svoju političku karijeru gradio i Hajdaš Dončić.

"Mi smo bili ipak lijeva vlada, to se najbolje vidi u slučaju franka, ali nešto je smetalo. Mislim da je najveći problem bio što nismo imali savjete i što ljude nismo uključivali u rad i formiranje politika", dodao je.

Pročitajte više