HAK: Bura ponovno otežava promet

DIONICOM autoceste A1 Zagreb-Šestanovac, između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog bure se smiju kretati samo osobna vozila, izvijestio je HAK.

Dionicom Jadranske magistrale (D8), između Novog Vinodolskog i Senja, ne smiju se kretati vozila I. i II. skupine (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikli, dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom), također zbog bure. Paškim mostom i dionicom magistrale (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabranjeno je prometovanje za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru i Lici. Jak vjetar usporava promet na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Na većini cesta promet je slab do srednje gust. Pojačan se očekuje tijekom jutra, u većim gradovima i na njihovim obilaznicama.

Radovi i odroni zemlje također otežavaju promet

Zbog radova, dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Oštrovica vozi se dvosmjerno (sjevernim kolničkim trakom). Iz Rijeke prema Zagrebu nije moguć izlazak s autoceste na čvoru Oštrovica prema Krku i Crikvenici.

Na dionici Jadranske magistrale (D8) između Drvenika i Ploča, kod mjesta Podaca, vozi se naizmjence, zbog odrona zemlje.
 
Pojačan je promet teretnih vozila na GP Macelj, u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima nema čekanja. Trajekti plove prema redu plovidbe. 

Pročitajte više