HAK: Jak vjetar usporava promet na dionicama A6

Foto:

JAK vjetar usporava povremeno promet na dionici A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Vrbovsko.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji i Gorskom kotaru, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Magle ima na dionicama autocesta: A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda te Velike Kopanice i Lipovca te A6 Rijeka-Zagreb od vijadukta Bukovo do tunela Tuhobić te mosta Bajer i čvora Vrata.

Tijekom jutra u unutrašnjosti je moguća poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika te mostovima i nadvožnjacima.

Zimski uvjeti na cestama

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama bit će danas  od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na državnoj cesti DC1 zabrana ne vrijedi.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Lici:

Zbog vode na kolniku zatvorene su: ŽC Korenica-Mihaljevac, ŽC Stankovac- Slana u mjestu Donje Jame, ŽC u mjestu Šibine, ŽCKošutarica-Mlaka, nerazvrstana cesta između mjesta Povelić i Ruševac (područje Koprivnice), zbog oštećenja mosta.

Zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC36 u mjestu Rožen Breg te na županijskoj cesti ŽC Obrež-Donji Dragonožec na dijelu kod kanala vozi se jednim trakom usporeno.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.
 

Pročitajte više