HAK predstavio "STARTER" - sustav tehničke pomoći na cesti

Hrvatski autoklub (HAK) danas je u Splitu u suradnji s Nizozemskim kraljevskim touring klubom (ANWB) predstavio novi model u sustavu tehničke pomoći vozačima na cesti "Starter", koji će se do kraja godine primjenjivati u Splitskodalmatinskoj i Dubrovačkoneretvanskoj županiji. L

Ocijenjeno je da će se time poboljšati sustav u pomoći na cesti i turistička ponuda u Dalmaciji.

Taj ogledni projekt predstavili su na konferenciji za novinare glavni tajnik HAK-a Nikola Vuković, voditelj projekta Krešimir Viduka i Frans Kamphues, koordinator ANWB-a za odnose sa stranim autoklubovima i predstavnik AIT-a (Međunarodne turističke i automobilističke organizacije).

Krešimir Viduka je istaknuo da "Starter" u prvome redu omogućuje uslugu 24 sata na dan. U sklopu projekta - na cesti će pomagati posebno educirani automehaničar, svaka neuspjela intervencija bit će besplatna, a od poziva na 987 do dolaska na mjesto intervencije mora proteći manje od 45 minuta.

Nikola Vuković je rekao da se tim projektom otvara novo poglavlje u razvoju cestovne pomoći u Hrvatskoj, dodajući kako je on samo dio šireg projekta koji HAK priprema za područje cijele Hrvatske, a koji će poboljšati sustav pomoći na cesti. Posljednjih mjesec dana intenzivno se uvježbavaju ljudi koji će raditi na tom projektu, a u Dalmaciji će imati na raspolaganju 11 vozila, te odgovarajući broj vozila za vuču, ističe Vuković. Projekt će poboljšati turističku ponudu u Dalmaciji jer turisti danas traže takvu vrstu usluga. Dosadašnja struktura HAK-ove pomoći na cesti, rečeno je, nije zadovoljavala potrebe turista koji u našu zemlju uglavnom dolaze osobnim automobilima.

HAK od sada nudi mogućnost učlanjenja u Klub i na cesti. U Dalmaciji će otvoriti pokretne radionice u Splitu, Omišu, Makarskoj, Trogiru, Dubrovniku, Pločama, Imotskom i Sinju, te prvi put na otocima Braču, Hvaru i Korčuli.

Frans Kamphues je istaknuo kako je iznimno zadovoljan tim projektom jer je riječ o razini usluge na kakvu su se naviknuli zapadnoeuropski turisti.

(Hina) žviš mć

Pročitajte više