HAK: Promet pojačan premu jugu i unutrašnjosti

U većem dijelu zemlje promet se odvija nesmetano, iako je pojačan prema jugu i prema unutrašnjosti; na naplati Lučko s autoceste KarlovacZagreb vozila izlaze u sedam kolona i na naplatu cestarine dužih čekanja nema, javio je HAK.

Potkraj dana i tijekom noći očekuje se daljnje jačanje prometa prema moru. Na dionicama cesta s radovima tijekom dana su mogući zastoji, npr. na dionici D21 Opatija-Lovran-Brestova i na dionicama Jadranske magistrale kroz grad šibenik, te onoj od Splita prema Omišu.

Na GP Bajakovo kolona teretnih i osobnih vozila na izlazu iz zemlje duga je oko devet kilometara. Na prijelaz granice osobna vozila čekaju oko 3-4 sata a teratna vozila i do devet sati. Vozači mogu s autoceste A3 Zagreb-Slavonski Brod skrenuti na čvoru Županja i uputiti se prema GP-ima Tovarnik i Ilok.

Na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Pasjak, Stara Gradiška i Županja pojačan je ulaz i izlaz osobnih vozila a na graničnim prijelazima Bregana i Rupe izlaz . Ostalim GP-ima sva vozila zasada prometuju nesmetano.

Trajekti plove redovito.

(Hina) xpp yvkn

Pročitajte više