Hasanbegović o izborima u HDZ-u: "Ja sam za onoga tko će preimenovati Titov trg"

Foto: FAH

PRIJE današnje sjednice predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se trebalo dogovoriti kada i kako će se birati novi predsjednik te stranke, Zlatko Hasanbegović, član predsjeništva HDZ-a i tehnički ministar kulture, odgovorio je na pitanje tko je njegov favorit za novog predjednika.

"Ja sam za onoga tko će preimenovati Trg maršala Tita", rekao je Hasanbegović kao da se radi o izborima za gradsku organizaciju HDZ-a.

Hasanbegović omiljen među HDZ-ovcima

Podsjetimo, HDZ danas u 13 sati održava sjednicu Predsjedništva, dok će se u 15 sati sastati Nacionalno vijeće te stranke u središnjici na Trgu žrtava fašizma.

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a trebali bi odlučiti o načinu i datumu izbora predsjednika stranke nakon što je ostavku podnio Tomislav Karamarko jer nije uspio, kao što je obećao stranci, formirati saborsku većinu nakon rušenja Vlade. Novog predsjednika HDZ može birati glasovanjem po modelu "jedan član - jedan glas"  ili na Općem saboru HDZ-a.

Kako se neslužbeno doznaje, uže predsjedništvo stranke jutros je već donijelo odluku da će se novi šef HDZ-a birati po principu jedan član - jedan glas, a izbori bi se trebali održati 17. sprnja.

Hasanbegović inače slovi kao najpopularniji HDZ-ovac. On je na posljednjem saboru te stranke dobio najviše glesova i čini se da bi, kad bi se odlučio kandidirati, pogotovo ako bi se glasalo po načelu "jedan član - jedan glas", bio izgledan novi predjednik HDZ.a.

Javnosti je Hasanbegović poznat po relativizaciji fašizma i radikalno desnim stavovima.

 

Pročitajte više