HBOR i Hrvatski izvoznici potpisali Sporazum o suradnji

U SKLOPU tribine o financiranju hrvatskog izvoza, održane u Europskom domu Zagreb, potpisan je Sporazum o suradnji između Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i udruge Hrvatski izvoznici (HIZ) te dogovoreni ciljevi buduće zajedničke suradnje na promicanju hrvatskog izvoza.

HBOR kao hrvatska izvozna banka i HIZ kao predstavničko tijelo društava i organizacija čija je misija poticanje i zastupanje interesa hrvatskog izvoza od sada će kroz zajedničku suradnju moći usmjeriti svoje napore na daljnje povećanje hrvatske izvozne bilance. Sporazum su u ime HBOR-a potpisali Anton Kovačev, predsjednik Uprave i Marija Kolarić, članica Uprave, a u ime "Hrvatskih izvoznika" Darinko Bago, predsjednik udruge.

Kao temeljna odrednica buduće suradnje istaknuto je snažnije približavanje hrvatskim izvoznicima, u prvom redu kroz jasniji i ciljaniji pristup izvoznoj problematici.

"Uzlaznu putanju hrvatskog izvoza možemo ostvariti samo ukoliko smo uistinu upoznati sa svim izazovima s kojima se naši izvoznici suočavaju, a u tom smislu je podrška Hrvatskih izvoznika vrlo značajna," istaknuo je Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a, prilikom potpisivanja Sporazuma. Tijekom tribine Anton Kovačev održao je prezentaciju o projektima i programima koje HBOR nudi hrvatskim izvoznicima koja je dostupna na www.hrvatski-izvoznici.hr.

Predsjednik Uprave HBOR-a osvrnuo se na izvrsne rezultate u Programu kreditiranja pripreme izvoza i izvoza roba tijekom protekle godine u kojoj je zabilježeno četverostruko povećanje što najbolje svjedoči o pozitivnim promjenama u području izvoza.

Uz predstavnike sedamdesetak tvrtki članica Hrvatskih izvoznika na tribini "Hrvatskih izvoznika" u Europskom domu bili su prisutni i predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i drugih institucija

Pročitajte više