HDSSB za Index: Nismo dali podršku SDP-u, dat ćemo je mandataru nove Vlade

Foto: FAH

KARLO ŠATVAR, glasnogovornik HDSSB-a za Index je opovrgnuo navode da su SDP-u dali na raspolaganje svoja dva mandata osvojena na nedjeljnim izborima.

I dalje se, tvrdi, nije ništa promijenilo.

"Nije nas nitko zvao, ni s kim nismo razgovarali ni dogovarali. No i daje stoji onaj naš stav da ćemo razgovarati s onim kome predsjednica da mandat za sastavljanje nove Vlade.

Tek smo u tom slučaju spremni razgovarati, vjerojatno o tehničkoj nekoj podršci jer nam nikako nije cilj doći do novih izbora.

S SDP-om nikakvih razgovora nije bilo, a ovo što se objavljuje su obične medijske spekulacije kojima si netko očito želi podići broj mandata, no to nema veze s istinom", rekao je Šatvar.

Na Glavnom odboru postignut dogovor da se čeka odluka predsjednice

Na kraju je još jednom naglasio da HDSSB ni s kim nije razgovarao, pa tako ni sa SDP-om niti s HDZ-om, niti to tvrde žele dok god predsjednica nekome ne da mandat za sastav Vlade, budući da kako je istaknuo, pod svaku cijenu žele izbjeći nove izbore koji bi građane puno koštali.

Podsjetimo još kako su se već dan nakon izbora u pojedinim medijima pojavile informacije da je HDSSB spreman pružiti tehničku podršku SDP-ovoj koaliciji za sastavljanje nove Vlade pa su to već tad u HDSSB-u opovrgnuli.

Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a tada je za Index izjavio da se Glavni odbor stranke nalazi danas, 13. studenog i da će raspravljati daljnjim koracima.

To su i napravili i zaključili kako će potpora ići onoj koaliciji kojoj predsjednica Kolinda Grabar Kitarović da mandat za sastav Vlade.

Nema pregovora dok Kolinda ne odredi mandatara

U Osijeku je večeras održana sjednica Glavnog odbora HDSSB-a na kojoj je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin podnio izvješće o radu stranke s posebnim osvrtom na održane parlamentarne izbore.

Vulin se u govoru posebno osvrnuo na medijske spekulacije o HDSSB-ovoj podršci SDP-u ili HDZ-u.

"Nema razgovora  niti s jednom političkom opcijom dok predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ne odredi mandatara za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske. Sve ostalo su medijske spekulacije pomoću kojih oba bloka pokušavaju iskoristiti HDSSB ne bi li si povećali šanse za sastavljanjem Vlade", rekao je Vulin.

Na inicijativu utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša članovi Glavnog odbora HDSSB-a glasali su o povjerenju predsjedniku Stranke. Donesena je jednoglasna odluka o povjerenju predsjedniku Stranke Draganu Vulinu za daljnje  vođenje HDSSB-a.

Pročitajte više