HDZ BIH pozvao Ashdowna da podnese ostavku

Predsjedništvo HDZ BiH poziva visokog predstavnika Paddya Ashdowna da podnese ostavku zbog grubog kršenja Europske konvencije, Ustava i zakona BiH te nanošenja nesagledive štete međunarodnom ugledu BiH, izjavio je u četvrtak navečer u Mostaru predsjednik HDZa BiH Bariša Čolak.

"Djelovanjem i najnovijim odlukama visokog predstavnika za BiH prouzročena je kriza u radu Predsjedništva BiH te time dovedeno u pitanje funkcioniranje jedne od najviših ustavnih institucija BiH i otvorena mogućnost prenošenja krize na sve razine vlasti u BiH. Kriza je proizvedena protuustavnim i nezakonitim odlukama koje su u potpunoj suprotnosti s temeljnim načelima Europske konvencije o ljudskim pravima", kazao je Čolak nakon sjednice predsjedništva HDZ BiH.

"Mi smo u jednom od zaključaka pozvali i zatražili žurno zasjedanje Parlamentarne skupštine BiH, plenarno zasjedanje oba doma kako bi se donijela odluka kojom će se odbaciti sve protuustavne odluke i sva protuustavna djelovanja bez obzira na to od koga ona dolazila", kazao je Čolak.

Na sjednici održanoj u Mostaru Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je sve dužnosnike te stranke u tijelima vlasti da nastave ustrajno djelovati sukladno Ustavu i zakonima BiH, te da ignoriraju sve one koji žele destabilizirati BiH i njene najviše institucije.

Čolak je kazao da se na sjednici uopće nije raspravljalo o mogućem novom kandidatu HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH

(Hina) xzkre ysb

Pročitajte više