HDZ odgovorio mostovcu: Raspušenko više ne slavi Putina i "nepobjedivu rusku vojsku"

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

HDZ je danas odgovorio saborskom zastupniku Mosta Nini Raspudiću, koji je prozvao premijera Andreja Plenkovića da "besramno koristi tragediju ukrajinskog naroda za bacanje medijskih dimnih bombi kako bi zaklonio kriminal vladajućih", referirajući se na njegovu izjavu o oporbi.

"O tome primaju li politički akteri novac iz centara moći bilo s Istoka ili Zapada za protudržavno djelovanje trebaju se baviti službe, a ne vladajuća stranka. No možda on sam djeluje na daljinski upravljač pa onda misli da svi rade tako", izjavio je, između ostalog, Raspudić u saborskom govoru na slobodnu temu.

HDZ: Raspušenko je evoluirao

"Dobro je, Raspušenko je evoluirao i prihvatio, nadamo se iskreno, stajališta koja vlada ima od prvog dana. Sada ipak, poput nas, govori o tragediji ukrajinskog naroda, više ne optužuje Ukrajinu da je 'izazvala Rusiju', a Ukrajince da sami sebe ubijaju. Više ne slavi Putina i 'nepobjedivu rusku vojsku', više ne opravdava aneksiju Krima. Još samo da prestane, po uzoru na svog idola s Pantovčaka, varati Hrvate u BiH dok kao klasični provokator radi za Komšića…", pišu iz HDZ-a.

Podsjetimo, Plenković je u ponedjeljak izjavio da je oporba istragu o Ini iskoristila za igrokaz s ispitivanjem bivšeg šefa Janafa te da je to "orkestrirana operacija i akcija točno jasno vidljivih i prepoznatljivih aktera, samo moramo još vidjeti koliko je ona samo unutarnja, a koliko je i vanjska", kao i da će se "to ispitati". 

Pročitajte više