HDZ se napokon oglasio o skandaloznoj izjavi o Maji Sever

Foto: Pixsell/Filip Brala/Facebook

"FACEBOOK objava gospodina Petra Škorića nije stajalište Hrvatske demokratske zajednice", službeni je stav HDZ-a i odgovor na upit Indexa je li izjava zastupnika HDZ-a Škorića, ujedno i šefa splitskog HDZ-a, službeni stav te stranke oko ukidanja emisije "Hrvatska uživo"?


>> Ispričao se HDZ-ovac koji je Maju Sever prozvao "mrziteljicom svega hrvatskog"


Podsjetimo, Škoriću se nije svidio komentar o ukidanju emisije "Hrvatska uživo" koju je objavio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Grmoja je naglasio da javna televizija postaje privatna Plenkovićeva televizija. 

Škorić: Maja Sever mrzi sve hrvatsko


"Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko", objavio je jučer Škorić.

Jedan HDZ-ov portal objavio je kako je Škorić bio "brutalno iskren" te je samo "kritizirao" novinarku Maju Sever, no niz drugih negativnih reakcija nagnale su ovog zastupnika da se pokuša ispričati. Namjerno pišemo - pokušao.

Škorićeva isprika koja to nije


"Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", napisao je Škorić u drugom dijelu isprike.

U prvom se ogradio od toga da su se njegove riječi suviše izravno odnosile na njen privatni život.

Naglasimo još jednom: zastupnik HDZ-a pisao je o novinarki Maji Sever kao o osobi koja "mrzi sve hrvatsko".

Pročitajte više