HDZ spomenuo pa policija krenula u akciju: Izvidi u Čačićevoj Zelenoj Punti

NAKON što su na prošlotjednom Aktualnom satu u Saboru HDZ-ovci priupitali ministra policije Tomislava Karamarka hoće li pokrenuti istragu protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića zbog navodnih mutnih poslova vezana uz njegovu tvrtku Coning i privatizaciju Zelene Punte na Ugljanu, policija je brzo krenula u akciju.

Tako je danas načelnik Policijske uprave zadarske Zlatko Sokolar objasnio novinarima da se na tom slučaju radi "već nekoliko dana", što bi značilo od HDZ-ovske saborske prodike, no dodao je i kako ne može reći rezultate policijskih izvida, jer je dokumentacija opsežna. "Dokumentacija je opsežna, a veći dio dokumenata nije u Zadru, pa zadarska policija surađuje s drugim policijskim upravama", kazao je Sokolar.

Provode se izvidi o privatizaciji Zelene Punte

Objasnio je da je zadarska policija prikupila dokumentaciju i provodi izvide o privatizaciji Zelene Punte na temelju zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva. Na HDZ-ovo pitanje u Saboru, Tomislav Karamarko je najavio da će istražiti privatizaciju Zelene Punte i to na temelju ustavne odredbe o nezastarijevanju kriminala u privatizaciji i pretvorbi.

Prošlog tjedna je i načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić kazao da Čačić nije pod istragom, ali je potvrdio i da se provode izvidi. Očito su policija i Državno odvjetništvo u ovom slučaju čekali mig sa Markova trga kako bi krenuli u akciju. 

Pročitajte više