HDZ upire prstom: HDSBB i SDP su organizirali prosvjede u Osijeku

DOK SE njihovo carstvo raspada kao kula od karata, HDZ-ovci nakon prosvjeda izbezumljeno upiru prstima na sve oko sebe ne znajući koga više za što da optuže.

Ministar branitelja i šef osječko-baranjsko županijskog HDZ-a Tomislav Ivić tako je za jučerašnje prosvjede pred osječkim HDZ-om i "napad" grudama snijega na tu zgradu, optužio HDSSB-ovce potpomognute SDP-om.

Ivić je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare gdje je osuđivao huligansko i barbarsko ponašanje pred njihovom zgradom u Osijeku te pokušaj upada u stranačke prostorije, ne postavljajući, pak, pitanje čime je ono izazvano.

Podsjetio je da se sličan napad dogodio prije dvije godine na istom mjestu kada su članovi HDSSB-a palili zastavu HDZ-a, a zgradu gađali jajima. Na prosvjedima je, napominje, jučer viđen i predsjednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, a što, kazao je, "nije slučajno".

Povjerenik HDZ-a za Osijek Tugomir Kuduz zatim je izvadio fotografiju na kojoj je sa Šišljagićem snimljen i jedan mladić za kojeg tvrdi da je jedan od organizatora prosvjeda u Osijeku. Nije htio navesti njegovo ime. Novinarima je potom pročitao poruku koju je dotični ostavio na Facebooku u kojoj poziva sve organizatore na dogovor oko plana prosvjeda.

Ivić kaže kako je uvjeren da iza jučerašnjih prosvjeda stoji HDSSB jer "to su njihove metode rada, nasilje, govor ulice i mržnja". Posebno je osudio napade na novinare u Osijeku i Zagrebu.

Ponavljao je kako oni podržavaju prosvjede kao oblik demokratskog izražavanja, ali ne i nasilje, huliganstvo, uništavanje imovine i izazivanje kaosa.

Kazao je i kako se napada na prostorije HDZ-a u Osijeku ponovio i sinoć oko 21.30 sati. Policija je, kaže, pri tom odvela dvoje počinitelja.

Pročitajte više