HDZ-ovac o anketama: U idućim danima idemo u formiranje vlade

Foto: Pixsell/Slavko Midzor

Potpredsjednik stranke i nositelj liste HDZ-a u X. izbornoj jedinici Branko Bačić danas je po objavi prvih rezultata izlaznih anketa za parlamentarne izbore, koji HDZ-u daje 58 saborskih mandata, izrazio zadovoljstvo te ocijenio da će krajnji rezultat biti još bolji.

"Želim u ime HDZ-a izraziti zadovoljstvo rezultatima. Oni su i na tragu predizbornih anketa koje su nam davale oko 60 mandata. Mi držimo da smo ovime potvrdili da i kad je velika izlaznost u Hrvatskoj, HDZ i koalicijski partneri su prvi izbor naših sugrađana", naglasio je.

Time je, dodao je, potvrđeno povjerenje građana u HDZ.

"Rezultat će biti još bolji"

Naglasio je i da su to tek rezultati izlaznih anketa te podsjetio da su prije osam godina na izborima te ankete HDZ-u davale 57 mandata da bi do kraja večeri, "kada su došli službeni rezultati", HDZ osvojio 63 mandata.

"Prema tome očekujem da će rezultat biti još bolji kada dođu svi konačni rezultati sa svih naših birališta. Veselim se tom rezultatu koji je za nas više nego dobar i očekujemo da ćemo u idućim danima prijeći u formiranje vlade", poručio je.

"Imamo više mandata nego SDP i Možemo! zajedno"

Kao što vidite, prema izlaznim anketama imamo više nego stranke ljevice zajedno, više nego  SDP i Možemo! zajedno, istaknuo je. "To dovoljno govori o tome da smo snažni, da smo ponovno zadobili povjerenje naših sugrađana", poručio je.

Uvjeren je i da će HDZ osvojiti sve mandate u 11. izbornoj jedinici, s obzirom na "sve što je HDZ napravio".

"Mislim da smo pokazali da nam je itekako stalo za položaj naših sunarodnjaka, prije svega u BiH, za njihovu legitimnu zastupljenost u tijelima vlasti, za njihovu konstitutivnost i jednakopravnost s ostala dva konstitutivna naroda u BiH", rekao je Bačić u izjavi novinarima u hotelu Westin, gdje HDZ s partnerima čeka rezultate parlamentarnih izbora.

U dvorani je objava rezultata izlaznih anketa dočekana pljeskom okupljenih članova stranke.

Pročitajte više