HDZ-ovac se Tomaševiću obratio s "ti", on ga upozorio da to ne radi

Screenshot: YouTube

DANAS je održano sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba u organizaciji Sveučilišta VERN. Na sučeljavanju su sudjelovali HDZ-ov Davor Filipović, SDP-ov Joško Klisović, Vesna Škare Ožbolt i Tomislav Tomašević iz Možemo!

Debata je trajala dva sata, a Filipović je u nekoliko navrata Tomaševića oslovio s "ti", što je Tomaševiću zasmetalo. 

 

"Jel se meni obraćate s 'ti'?"

Tomašević: Najskuplja žičara u Europi, 200 milijuna kuna više od onog što je trebalo. Netko treba odgovarati. Stadion nećemo financirati iz proračuna. Uvjet je demokratsko upravljanje u klubu. Kino Europa će biti art kino.

Filipović: Ne ljutim se na Klisovića i Škare Ožbolt zbog nabacivanja blatom na mene. Gradonačelnik je odgovoran za projekte. Projekt žičare se više neće događati, uvest ću nadzor. (Tomašević mu dobacuje.) Nemoj me prekidat!

Tomašević: Jel se meni obraćate s "ti"?

Filipović: Budi korektan, nemoj me prekidat. Nisam ni ja tebe... Što se tiče Dinamovog stadiona, treba se graditi u partnerstvu Dinama, HNS-a i Zagreba.

Tomašević: Molio bih da se ne obraćamo s "ti" u ovakvim debatama, to je neprimjereno. Vi ste upadali meni u riječ.

Raspravu su nastavili pred kraj sučeljavanja kada je Tomašević najavio da će pitanje postaviti Vesni Škare Ožbolt.

Filipović: Nemoj, daj meni pitanje.

Tomašević: Evo, opet ovo. "Dajte meni", ne "daj meni". 

Filipović: Ja sam mislio da smo toliko dobri da...

Tomašević: Ne, ne, nismo si mi dobri. 

Nakon toga je Tomašević nastavio s pitanjem: Gospođo Škare Ožbolt, zašto ste vi bolji kandidat desnog centra od Filipovića i zašto on dobiva manje glasova od svoje stranke?

Škare Ožbolt je odgovorila da je ona daleko bolji kandidat od Filipovića jer ima veliko iskustvo i nije sudjelovala u posljednja dva Bandićeva mandata. Rekla je i da nije imala privilegije koje je imao Filipović.

 

Pročitajte više