Hebrang od ponedjeljka HDZ-ov predsjednički kandidat?

MINISTAR zdravstva i potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang mogao bi u ponedjeljak biti i službeno imenovan predsjedničkim kandidatom vladajuće stranke, piše Večernji list pozivajući se na "posljednje prognoze u političkim krugovima" te tvrdnje poznavatelja situacije u HDZ-u.

Iako je, prema mišljenju mnogih, samo premijer Ivo Sanader dovoljno popularan da bi se u utrci za predsjednika mogao nositi sa Stjepanom Mesićem, on se ipak neće kandidirati za to mjesto iz dva razloga – morao bi napustiti premijersku fotelju, kao i svoju matičnu stranku.

"Večernji" piše kako je HDZ vrlo blizu odluke da istaknu upravo Andriju Hebranga kao svog kandidata, što bi službeno moglo biti potvrđeno na sjednici predsjedništva stranke u subotu, a najkasnije u ponedjeljak.

Hebrangovoj kandidaturi trebao bi pomoći i Ćiro Blažević, čija kandidatura navodno nije jedan u nizu hirova velikog medijskog manipulatora, nego lukava HDZ-ova strategija otimanja glasova Stjepanu Mesiću.

Kako se očekuje da će u drugi krug proći Hebrang i Mesić, očekuje se da bi Ćirini glasači svoj glas ipak radije dali HDZ-ovu kandidatu nego Mesiću, kojeg je Blažević u startu proglasio svojim glavnim protivnikom.

Pročitajte više