HGK najavio da će tužiti Bujasa: "Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena granica"

Foto: HRT

PARAZITSKA Hrvatska gospodarska komora (HGK) izvijestila je u utorak da poduzima pravne korake protiv predsjednika Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujasa, zbog njegove izjave u emisiji Nu2 kojom HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica, čime, tvrde iz HGK, vrijeđa sve zaposlenice te institucije.

Kako su iz HGK istaknuli u priopćenju, slijedom izjava Hrvoja Bujasa tijekom gostovanja u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 HGK je kao institucija primoran reagirati i stati u zaštitu svojih zaposlenica i zaposlenika.

"Naime, izjava gospodina Bujasa u kojoj HGK naziva institucijom za uhljebljivanje ljubavnica direktno, besprizorno i seksistički vrijeđa sve zaposlenice Komore koje odgovorno obavljaju svoj posao. Mnoge od njih su visokokvalificirane stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom iz privatnog sektora, a gospodin Bujas si dopušta javno ih i neosnovano vrijeđati i prozivati", naveli su iz HGK.

"Mjesecima trpimo kritike"

U HGK-u su ponosni činjenicom što više od tri četvrtine njihovih zaposlenika čine žene i to smatraju "svojom velikom snagom".

"Mjesecima trpimo kritike za koje vjerujemo da, neovisno o njihovoj neutemeljenosti, kao aktivisti imaju pravo. Trpimo uvrede i laži, no ovim je prijeđena svaka granica. Nikome, pa ni gospodinu Bujasu, nećemo dopustiti da ponižava naše djelatnice i njihove obitelji. Kategorizirajući ih na takav način u svrhu vlastite agende otkrio je puno o sebi", ustvrdili su iz HGK. 

"Njegov krajnje neukusni verbalni ispad", napomenuli su iz HGK, su prijavili i pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a razmišljaju i o daljnjim pravnim koracima, kako za navedeno vrijeđanje, "tako i za druge izgovorene klevete".

Pročitajte više