HIP i HONOS najoštrije osuđuju raspisivanje novčane nagrade za obavijest o generalu Gotovini

HRVATSKI istinski preporod (HIP) i udruga HONOS danas su osudile odluku ministra unutarnjih poslova Šime Lučina da se raspiše novčana nagrada od 350 tisuća kuna za informaciju o generalu Anti Gotovini.

"Najoštrije osuđujemo odluku o raspisivanju novčane nagrade za informacije o generalu Anti Gotovini, i smatramo je nastavkom sustavnog omalovažavanja i kriminalizacije Domovinskog rata i njegove temeljne vrijednosti - hrvatske neovisnosti i suverenosti", navodi u priopćenju HIP i dodaje da "general Gotovina nije zločinac već general pobjedničke vojske koja je obranila državu od velikosrpske agresije".

HIP ocjenjuje kako sadašnja hrvatska vlast - "umjesto da dostavi odvjetnicima generala Gotovine svu potrebnu dokumentaciju za njegovu obranu, pristajanjem na kvalifikacije Haaške optužnice i raspisivanjem novčane nagrade za informacije o generalu Gotovini -prešućuje istinu o Domovinskom ratu te u skladu s filozofijom Haaškog tužiteljstva, provodi reviziju hrvatske povijesti i istine o Domovinskom ratu".

Udruga za zaštitu vrijednosti Domovinskog rata HONOS u današnjem priopćenju ocjenjuje da "raspisivanje novčane nagrade za obavijesti o generalu Gotovini nije akt pravne države, nego još jedan oblik političkog obračuna".

Također se navodi kako je nedopustivo da se generala Gotovinu - koji je oslobodio Knin, zapovijedao u operacijama u kojima je oslobođeno 10.000 četvornih kilometara okupiranog teritorija i protiv kojeg je podignuta lažna i iskonstruirana optužnica - tretira kao običnog kriminalca.


Pročitajte više