HND: Objavljivanje Sanaderova govora na HTV-u je prikriveno oglašavanje

HRVATSKO novinarsko društvo smatra kako je objavljivanjem 50-minutnog govora Ive Sanadera na HDZ-ovom skupu u Areni u subotu HTV prekršio Zakon o elekrtoničkim medijima te da se u tom slučaju radi o prikrivenom oglašavanju.

"Budući da HDZ očito ne smatra potrebnim HTV-u platiti za taj stranački oproštaj, radi se o prikrivenom oglašivanju", stoji u priopćenju HND-a te se dodaje kako "opravdanje glavne urednice informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić da je postojao veliki interes javnosti za govor nekadašnjeg premijera nije uvjerljiv zato što iz konferencije za novinare na kojoj ju je objavio Sanader za tu ostavku nije iznio nijedan razlog".

Informativni program HTV-a sve više naklonjen HDZ-u

U HND-i smatraju i kako se Sanader morao pojaviti u Saboru kada se odlučivalo o padu njegove Vlade. "Zbog svega toga nije bilo razumno očekivati da će Ivo Sanader među svojim stranačkim kolegama, svojom 'obitelji', kako ju na stranačkom saboru nazvao, reći bilo što konkretno. A nakon što je govor izgovorio, bilo je posve jasno da u njemu ničeg nema, osim režiranog glamura", smatra HND.

U priopćenju koje je potposao predsjednik HND-a Zdenko Duka stoji kako oni smatraju da nije postojao interes javnosti koji bi prevagnuo nad činjenicom da se krši zakon, a očekuju i kažnjavanje odgovornih u informativnom programu. Zaključuju kako je taj informativni program s protekom vremena sve više naklonjen vladajućem HDZ-u. 

 

Pročitajte više