HNS iznenađen Piculninim izjavama

HRVATSKA narodna stranka (HNS) iznenađena je izjavama predsjednika Glavnog odbora SDP-a Tonina Picule koji je situaciju vezanu uz ponudu HNS-a da zajedno izađu na izbore nazvao "čudnom", a komunikaciju "virtualnom".

Glasnogovornik HNS-a Boris Blažeković je pojasnio da je HNS uputio poziv na razgovor o formiranju koalicije na ruke predsjednika SDP-a Ivice Račana i HSS-a Zlatka Tomčića putem "City expressa" i istovremeno faks istog sadržaja u urede stranačkih središnjica. Potom je, na konferenciji za novinare, i medijima uručen integralni tekst poziva, naveo je Blažeković.

"Ne znamo kakvu je komunikaciju gospodin Picula očekivao i je li mu uopće poznato da je i njegov predsjednik primio HNS-ovo službeno pismo", navodi se u HNS-ovu odgovoru na Piculinu tvrdnju da "osim jednog vrlo kratkog dokumenta koji je faksiran u stanku, SDP nije od HNS-a dobio službenu inicijativu za početak pregovora".

"Čini se da osim manjkave komunikacije u SDP-u, gospodin Picula ne prati medije, jer ne postoji mediji koji u zadnjih desetak dana nije objavio poziv HNS-a i brojne komentare čelnika SDP-a i HSS-a na taj poziv", navodi HNS u priopćenju.

Iz HNS-a također napominju da do danas nisu dobili nikakav službeni odgovor.


Pročitajte više