"Horvatinčić plaši stanare Cvjetnog Srbima, Arapima i Rusima!"

TOMISLAVU HORVATINČIĆU ne vjeruju da će odustati od projekta Cvjetnog trga. Njegova pomoćnica koja nam se javila na telefon kazala nam je da on nije htio veliku medijsku pompu kada je davao intervju jednom dnevnom listu. Glasni protivnici projekta Cvjetnog trga misle da je istina daleko od ičega gore navedenog.

Njegova protivnica u Skupštini Grada Zagreba, HNS-ova Alenka Košiša Čičin Šain naziva  njegovo navodno odustajanje "klasičnom navlakušom", a Teodor Celakovski iz Prava na grad uvjeren je da je to PR - odnosno posljednji pokušaj da uz pomoć pritiska izbori za lokacijsku dozvolu koju trenutno razmatra Ministarstvo graditeljstva, čija inspekcija možda odbaci Detaljni urbanistički plan.

Nema on puno nekretnina, kaže HNS-ovka

"Ovaj njegov nastup u meni daje naslutiti da se ovdje radi o 'navlakuši', jer govoreći da odustaje s namjerom da ga proda Rusima, Arapima i Srbima mene dovodi u sumnju da je to trebalo uplašiti sugrađane iz bloka, kako bi oni njemu ipak prodali nekretnine koje su mu upale u oko", kaže HNS-ovka, dodajući da ne treba živjeti u zabludi da se on uhvatio "velikog kolača", odnosno da ima puno kupljenih nekretnina na Cvjetnom - "on ima mali kolač koji želi napraviti velikim", kaže ona.

Celakovski smatra da se Horvatinčić na "odustajanju" ne treba zahvaliti udrugama koje su prosvjedovale protiv projekta, nego gradonačelniku i "političkim mentorima koji su mu obećali nešto što nije samo neprimjereno nego je i nemoguće izvesti".

Odgađanje dok ne prođu lokalni izbori, kako bi se zaštitilo "političkog mentora" Bandića

Šef Prava na grad ne vjeruje da je Horvatinčić digao ruke od projekta, nego da je dobio informaciju iz Ministarstva da detaljni plan neće moći proći. Početak radova, procjenjuje Celakovski, nakon donošenja novog plana padali bi pred lokalne izbore što nikako ne odgovara Milanu Bandiću.

"U eri pred izbore 50 tisuća potpisa protiv nekog projekta počinje vrijediti nešto u glavama političara. Tako da mislim da se to sve treba odgoditi za poslije izbora", kaže Celakovski, a s njim se slaže i Košiša Čičin Šain.

"Ako je zaista odustao od projekta, mislim da bi mu moralna stvar bila prodati Gradu te nekretnine po cijeni po kojoj ih je kupio", preporučuje mu HNS-ovka.

A.B.
Foto: L.T.

Pročitajte više