Hrvati masovno krenuli na skijanje, pogledajte kilometarske kolone na granicama

Foto: Borna Filic/PIXSELL

POSLJEDNJIH desetak dana zimskih školskih praznika, koji dolaze nakon blagdana, tradicionalno su oni dani kada Hrvati masovno odlaze na skijanja.

Tako je i danas na skijališta, uglavnom u Austriju, Sloveniju i Italiju, krenuo val skijaša. 

Procjenjuje se da će ove godine na skijališta iz Hrvatske više od 200.000 osoba, većina njih baš u tjednu pred nama. Kako javlja novinarka N1 Televizije, ovog vikenda na skijanje će krenuti 100.000 Hrvata.

Hrvatskom skijaškom tjednu vesele se i iznajmljivači - za četveročlanu obitelj prosječna cijena za tjedan dana skijanja je nešto više od 6000 kuna. Oni kojima ne smeta što škola počinje tjedan nakon tzv. hrvatskog tjedna mogu proći znatno jeftinije, pa i za oko 2000 kuna manje od ove cijene u najtraženijem terminu.

Gužve i kolone na granicama

Pojačan je promet na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije, javlja HAK. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu. Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i dulja.

Prema informacijama HAK-a, na Bregani se čeka oko sati i pol, dok se na Pasjaku čeka oko sat vremena.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC
- kolona vozila na NP Bregana u smjeru Slovenije je oko 2 km;
- kolona vozila na NP Zagreb istok u smjeru Bregane je oko 2 km;

Pročitajte više