Hrvati napravili mobilnu aplikaciju za jedan od najboljih softvera za učenje jezika

Foto: Five

AGENCIJA Five, iza koje stoje Viktor Marohnić i Luka Abrus, izradila je mobilnu aplikaciju za Rosetta Stone, jedan od najpoznatijih softvera za učenje stranih jezika.

iOS verzija aplikacije je već objavljena, a Android verzija je trenutno u produkciji.

Rosettu Stone koristi više od 12 tisuća korporacija, 9000 profitnih organizacija, 22 tisuće obrazovnih institucija i milijuni krajnjih korisnika diljem svijeta, a nova verzija aplikacije koju je izradio Five dodatno je poboljšala iskustvo korisnika što pokazuju i brojke - porast dnevno aktivnih korisnika za 26 posto u prvih 30 dana od lansiranja nove verzije.

Aplikacija je jučer prema kumuliranoj zaradi bila na prvim mjestu u "Education" kategoriji u US App storeu, a trenutačno se nalazi na drugom mjestu.

Posluju na tri lokacije


Five posluje na tri lokacije - u Zagrebu, Osijeku i New Yorku, a zajedno sa sestrinskim Shoutemom - platformom za samostalnu izradu aplikacija - zapošljavaju oko 140 ljudi.

Five dizajnira i razvija aplikacije za mobitele, pametne satove (Apple Watch), televizore (Apple TV, Chromecast), automobile (Ford, Jaguar, BMW, Audi) i web aplikacije.

Njihov Shoutem je platforma za samostalnu izradu mobilnih aplikacija s više od pet tisuća malih i srednjih korisnika diljem svijeta, a od većih klijenata ističu se USA Today (Gannett) i School Messenger.

Pročitajte više