Hrvatica oteta u Kamerunu javila se prijateljima i rekla da je dobro

RAJKA VOZAREVIĆ-KUZMANIĆ, Hrvatica koja je prije nekoliko dana, zajedno sa talijanskim kolegom oteta u kamerunskom lučkom gradu Douali, javila je prijateljima kako je dobro.

Prema pisanju Večernjeg lista, Kuzmanić je danas oko 15 sati nazvala jednog prijatelja te mu rekla kako se ona i oteti Talijan trenutno nalaze na policiji i daju izjave. "Živa sam i zdrava no jako umorna i prljava te jedva čekam da se istuširam u hotelu", rekla je prijatelju.

Da je oteta Hrvatica dobro izvijestilo je danas i talijansko Ministarstvo vanjskih poslova, koje je surađivalo s hrvatskim Ministarstvom vanjskih poslova na ovom slučaju.

"Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu zaprimilo je danas od talijanskog Ministarstva vanjskih poslova informaciju o tome da su hrvatska državljanka i talijanski državljanin dobro i da su zbrinuti na sigurno. Nalaze se u gradu Bamenda, nakon čega će biti premješteni u Doualu", izvijestilo je MVPEI.

47-godišnja Rajka Vozarević-Kuzmanić iz Pule je u Kamerunu bila na službenom putu sa poslovnim partnerom, talijanskim državljaninom. Oboje su oteti nakon što su u Douali izbili neredi.

Njena dugogodišnja prijateljica Flavija Poropat u razgovoru za Index je rekla da joj se prijateljica javila no nije joj govorila o tome što joj se događalo posljednjih dana. Osim što je prijateljici javila da je dobro, obećala je i kako će joj sve ispričati kad se vrati u Hrvatsku.

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više