Kvaliteta života za Hrvate najveća u Zagrebu: "Biramo beton umjesto pogleda na najljepšu obalu"

ZAGREB je uvjerljivo najkvalitetnije mjesto za život u Hrvatskoj, pokazalo je zadnje istraživanje agencije Gfk, u kojem je skoro svaki treći ispitanik rekao da je u metropoli kvaliteta života najviša.

Svaki treći građanin tvrdi: Zagreb je najkvalitetniji

Nakon Zagreba (32,5 posto građana je reklo da je najkvalitetniji),  slijedi Varaždin s 9,9, Split sa 8,7 te Rijeka sa 7,7 posto.

"Nedostatak kvalitetnih urbanih sadržaja zasigurno presuđuje što naši sugrađani kao najkvalitetnije lokacije za život još uvijek ne odabiru klimatski puno privlačnija mjesta na jadranskoj obali", tvrdi Robert Slavečki iz istraživačkog tima.

"Radije izabiremo gradski beton od pogleda na najljepšu obalu svijeta"

Osim Zagreba, među županijama je također prvo mjesto po kvaliteti zauzela ona zagrebačka, iza koje se nalazi istarska županija.

"Visoki rezultati koje postižu grad Zagreb i Zagrebačka županija pokazuju da je našim građanima kod procjene o kvaliteti života iznimno bitna infrastruktura. Ovo je samo još jedan dokaz da smo još uvijek društvo u tranziciji u kojem će prosječni građanin, neovisno o novcu kojim raspolaže, radije za život odabrati gradski beton, nego pogled na morsku pučinu jedne od najljepših obala na svijetu", zaključuje Slavečki.

Pročitajte više