Hrvatska bez predstavnika na sastanku premijera JI Europe u Salzburgu

HRVATSKA neće imati predstavnika na sastanku premijera jugoistočne Europe koji se u Salzburgu održava 27. i 28. srpnja, doznaje se u ponedjeljak u hrvatskoj Vladi.

"Premijer Sanader neće ići u Salzburg zbog drugih obveza, a budući da se sastanak održava na razini premijera, nije predviđeno da na sastanak otputuje neki drugi hrvatski dužnosnik", izjavio je Hini izvor u Vladi.

Tradicionalnom susretu u Salzburgu, uz domaćina austrijskog kancelara Wolfganga Schuessela, sudjelovat će bugarski premijer Simeon Sakskoburggotski, predsjednici vlada Srbije Vojislav Koštunica i Crne Gore Milo Đukanović, albanski premijer Fatos Nano, makedonski Hari Kostov, bosanskohercegovački Adnan Terzić i rumunjski premijer Adrian Nastase.

Posebni koordinator Pakta o stabilnosti za JI Europu Erhard Busek također će sudjelovati na sastanku, koji se tradicionalno održava na marginama prestižnog glazbenog feativala u Salzburgu.

Šefovi vlada će na neformalnom sastanku razmijeniti stajališta o nastojanjima zemalja JI Europe za ulaskom u Europsku uniju i NATO, a jedna od središnjih tema bit će stanje na Kosovu.

Pročitajte više