HRVATSKA ĆE OD SRBIJE TRAŽITI INFORMACIJE O UHIĆENIMA ZA OVČARU

Hrvatska vlada je u utorak najavila da će od srbijanske vlade zatražiti kompletnu informaciju u svezi s uhićenim počiniteljima zločina na Ovčari o kojima je u svojoj izjavi govorio srbijanski ministar unutarnjih poslova Dušan Mihajlović.

Vlada u svom priopćenju ističe "kako je zločin na Ovčari samo dio ukupnog zločina koje su počinili pripadnici JNA i paravojnih postrojbi iz Srbije te kako će mnogi morati odgovarati za počinjene zločine na području Vukovara pa tako i Veselin Šljivančanin."

Ministar unutarnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović izjavio je ranije da je istraga koja se vodi o zločinu na Ovčari ukazala na "prave počinitelje" koji su uhićeni te kako očekuje da će biti procesuirani u Srbiji. Ministar Mihajlović izjavio je kako bi novi dokazi mogli pridonijeti da Šljivančanin izađe pred Haški sud i, uz pomoć vlade Srbije, dokaže svoju nevinost. Iz srbijanskih se izvora navodi da se uhićena skupina osumnjičenih za likvidaciju zarobljenika na Ovčari povezuje s paravojnim formacijama koje su tijekom rata djelovale na području Vukovara.

Na Ovčari je ekshumacijom pronađeno 200 tijela, a broj ubijenih procijenjen je na 260.

(Hina) pp sv

Pročitajte više