HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA OTVORILA PREDSTAVNIŠTVO U KOTORU

Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak svoje predstavništvo u Crnoj Gori, sa sjedištem u Kotoru.

Predstavništvo je otvorio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, a na prigodnoj svečanosti bili su predsjednik vlade Crne Gore Milo Đukanović i hrvatski veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori Davor Božinović.

Obraćajući se okupljenima Nadan Vidošević kazao je kako je predstavništvo u Kotoru šesto po redu kojim će se, uz ured u Subotici koji će biti otvoren do kraja godine, zaokružiti proces povratka Hrvatske na tradicionalna tržišta.

´Nedostatak tržišta ključni je problem hrvatskog gospodarstva pa iako Crna Gora nije veliko tržište intenziviranje gospodarske suradnje bit će u funkciji i razvijanja dobrosusjedskih odnosa koji su uvjet stabilnosti regije´, naglasio je Nadan Vidošević.

Otvaranje predstavnika u Kotoru pozdravio je predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović, dok je predsjednik crnogorske privredne komore Vladimir Vukmirović naglasio kako vjeruje da će otvaranje ovog predstavništva pridonijeti da gospodarska suradnja dviju zemalja krene uzlaznom linijom budući da potencijali nisu ni približno iskorišteni.

Pročitajte više