Hrvatska policija uhvatila dvojicu iz BiH u krijumčarenju migranata iz Turske

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL

Dvojica bosansko-hercegovačkih državljana uhvaćena su danas u Kolariću u Karlovačkoj županiji u krijumčarenju šest turskih državljana. Sumnjiči ih se da su im iz koristoljublja omogućili kretanje i boravak u Hrvatskoj, iako su znali da su u Hrvatsku ušli na nezakonit način.

Kako je priopćeno iz karlovačke Policijske uprave, 23-godišnjeg vozača i 24-godišnjeg suvozača su u osobnom automobilu sa šest turskih ilegalnih migranata uhitili policijski službenici Ravnateljstva policije, Policijske postaje Duga Resa i Postaje granične policije Cetingrad, koji rade na utvrđivanju zakonitosti ulaska ljudi u Hrvatsku u sklopu Službe za zaštitu državne granice i kompenzacijske mjere.

Turci izrazili namjeru da podnesu zahtjev Hrvatskoj za međunarodnom zaštitom

Tijekom postupanja policije strani državljani iz Turske izrazili su namjeru da podnesu zahtjev Republici Hrvatskoj za međunarodnom zaštitom, nakon čega su predani u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su protiv BiH državljana proveli kriminalističko istraživanje i oni će kazneno odgovarati za počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Služba za zaštitu državne granice i kompenzacijske mjere prati, analizira i koordinira rad policije na poslovima zaštite državne granice, kontrole plovidbe na unutarnjim plovnim putovima te prati stanje sigurnosti na području uz unutarnju granicu.

Služba proučava i posljedice ukidanja nadzora državne granice na tim granicama te, između ostalog, prati pojavne oblike krivotvorenja isprava i krijumčarenje.

Pročitajte više